nieuws

Sampo omgedoopt in Hampden Insurance

Archief

Sampo Industrial Insurance heet sinds begin deze maand Hampden Insurance naar het nieuwe moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

De overname van Sampo Industrial Insurance in juli dit jaar door Hampden leidt tot diverse wijzigingen. Directeur Jan de Jong die belast is met de afwikkeling van de Sampo-portefeuille in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, is opgevolgd door manager Benelux Gerrit van Dijk.
Hij geeft leiding aan een organisatie die vanaf begin volgend jaar industriële en commerciële risico’s van bedrijven accepteert voor rekening en risico van Lloyd’s of London. Daartoe wordt een Lloyd’s syndicaat opgericht dat de benodigde tekencapaciteit beschikbaar moet stellen. “De procedure voor oprichting van dit syndicaat is in gang gezet en zal in februari of maart voltooid zijn”, aldus Van Dijk.
Hampden is sinds 1979 actief in verzekeringen, hoofdzakelijk als aanbrenger van kapitaal voor Lloyd’s en als administratief dienstverlener voor Lloyd’s-syndicaten. Zeker 20% van de op Lloyd’s actieve bedrijven werkt samen met Hampden. Vorig jaar had Sampo in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië een brutopremie-inkomen van ( 336 mln.

Reageer op dit artikel