nieuws

Samenwerking hogescholen en financiële sector leidt tot nieuwe opleiding

Archief

De Amsterdamse Academie (onderdeel Hogeschool Holland in Diemen) start dit jaar met een geheel vernieuwde hbo-opleiding Financieel Zakelijke Dienstverlening, getiteld: Financial Services Management.

Met ingang van het studiejaar 2002-2003 gaan ook tien andere hogescholen deze opleiding opnemen in hun onderwijsaanbod. De nieuwe opleiding komt in plaats van de afstudeerrichting Bank en Verzekeringen/Financiële Advisering van de opleidingen Commerciële Economie (CE), Bedrijfs Economie (BE) en Management, Economie, Recht (MER).
“Voor de nieuwe opleiding is een samenwerkingsverband aangegaan door de gezamenlijke hogescholen. Dit resulteerde in een Landelijk Overleg voor de opleiding Financieel Zakelijke Dienstverlening. Een belangrijk product van deze samenwerking is het nieuwe beroeps- en opleidingsprofiel, dat geheel gebaseerd is op competenties en dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de financiële sector”, aldus de Amsterdamse Academie.
Om de nieuwe opleiding te introduceren, wordt op donderdagochtend 27 september een mini-symposium georganiseerd op het hoofdkantoor van ING Bank in Amsterdam Zuid-oost. Sprekers uit de financiële sector zullen ingaan op de achtergronden en de opzet van de opleiding.

Reageer op dit artikel