nieuws

SAB Nederland failliet

Archief

De Almelose rechtbank heeft SAB Nederland failliet verklaard. Het kantoor, gevestigd in het Gelderse Andelst, telde zes medewerkers.

Het assurantiekantoor, voluit Spaar & Assurantie Bemiddeling Nederland, hield zich voornamelijk bezig met de verkoop van aan spaarloonregelingen gekoppelde levenproducten. Volgens een medewerker van curator Rikmenspoel is de voorgenomen afschaffing van de spaarloonregeling het bedrijf van eigenaar/directeur Berend-Jan Menalda van Schouwenburg fataal geworden. “Er is vanuit de markt een heftige reactie gekomen op de plannen van de regering. De laatste tijd zijn er veel afhakers geweest.”
Op de eigen website profileerde SAB zich voornamelijk met producten van Nationale-Nederlanden. Uit de jaarrekening over 2000 blijkt dat SAB eind dat jaar te kampen had met een negatief eigen vermogen van e 210.000.

Reageer op dit artikel