nieuws

Ruim 5.000 salvage- meldingen in 2002

Archief

De Stichting Salvage, hulpverleningsorganisatie van de brandverzekeraars, heeft vorig jaar 5.040 meldingen ontvangen. Dit is een lichte stijging (1,2%) in vergelijking met 2001 en past in het vrij stabiele beeld van de afgelopen vijf jaar.

De laatste maand van het verslagjaar was overigens wel een topmaand, want december 2002 was met 603 meldingen de drukste maand sinds de officiële start van Salvage in 1986.
Bij het begin van dit jaar telde de stichting 225 salvagecoördinatoren. Zij worden aangestuurd door de VHD-Alarmcentrale Salvage. Het zijn de bevelvoerenden van de brandweer die als enigen kunnen bepalen dat een salvagecoördinator wordt ingeschakeld.
Er wordt nog gewerkt aan de website www.stichtingsalvage.nl, die wel in de lucht is, maar nu nog slechts een brochuretekst omvat.

Reageer op dit artikel