nieuws

RSA integreert Belgisch levenbedrijf

Archief

Royal & SunAlliance (RSA) voegt de administratie van het Belgische levenbedrijf samen met die van de Nederlandse levenmaatschappij.

Volgens Danny van der Eijk, algemeen directeur Benelux van RSA, werd de administratie al gedaan met dezelfde systemen in Rotterdam. “We voegen nu ook de financiële administratie en de productontwikkeling samen.”
Als reden voor de integratie noemt Van der Eijk kostenbesparing. “Noodzakelijk omdat de omzetontwikkeling in België tegenvalt door een terugval in de verkoop van beleggingsverzekeringen (tak 23).” Het Belgische schadebedrijf blijft zelfstandig opereren. “Afgelopen jaar is 10% omzetgroei geboekt en het technisch resultaat was positief. Daar gaan we dus gewoon mee door.”
Geluiden over verkoop van de Benelux-activiteiten van RSA zijn volgens Van der Eijk niet correct (zie AM 1/2, pag. 2). “De groep kijkt niet alleen naar marktaandeel, maar ook naar groei en groeimogelijkheden en naar winstgevendheid. Zo ligt de embedded value van het Nederlandse levenbedrijf ver boven de groepsnorm, terwijl het schadebedrijf het hier de afgelopen jaren helemaal niet slecht heeft gedaan. De Nederlandse bedrijven van Royal & SunAlliance staan niet in de etalage.”

Reageer op dit artikel