nieuws

Royal & Sun Alliance boekt flinke groei

Archief

In het eerste halfjaar heeft Royal & Sun Alliance in de Benelux zowel bij Leven als in Schade een groei van enkele tientallen procenten geboekt.

Het premie-inkomen Schade steeg met 34% tot ( 452 (337) mln. Die groei is vooral te danken aan de business-units Commercial Lines en Volmachten in Nederland, aldus de maatschappij. Het technische resultaat verbeterde aanzienlijk ten opzichte van de eerste helft van 2000: ( -3,8 (-16,5) mln.
In Brand verwacht R&SA forse premieverhogingen, met als oorzaken: de sterke afname van het aantal marktpartijen op de co-assurantiemarkt, het aantal grote schades en de te lage premiestelling van de afgelopen jaren. “De aanslagen in de Verenigde Staten zullen dit effect versterken”, aldus de maatschappij.
De premies uit Leven groeiden met 40% tot ( 106 (75) mln. Aan koopsommen kwam voor ( 44,1 (26,5) mln binnen en aan periodieke premies ( 61,7 (48,5) mln. Het resultaat daalde naar ( -4,0 (-2,9) mln. Dit houdt volgens R&SA verband met de opstartkosten in België en ‘eerste kosten’ bij de nieuwe productie.

Reageer op dit artikel