nieuws

Royal biedt spaarfaciliteit binnen Beleggersrekening

Archief

Royal Nederland heeft binnen haar Beleggersrekening een spaarfaciliteit ontwikkeld, de Royal Rente Rekening (RRR). Deze RRR is volgens Royal zeer goed vergelijkbaar met een traditionele spaarrekening bij een bank.

Met de introductie van de RRR komt Royal tegemoet aan het groeiend aantal financiële consumenten dat momenteel even niet met aandelen en zelfs niet met obligaties geconfronteerd wil worden. Gemikt wordt op de traditionele spaarder die mogelijk op termijn ook wil beleggen.
De RRR kent een rente die “tot de hogere in de markt behoort” (medio juli geldt 4,0%). De eerste inleg dient minimaal e 2.500 te bedragen.
Door de RRR via de Beleggersrekening aan te bieden, kan de klant op elk gewenst moment makkelijk naar beleggingsfondsen overstappen. Voor switchtransacties van de RRR naar een beleggingsfonds worden geen switchkosten in rekening gebracht. Bij overboeking van geld van de RRR ten gunste van een tegenrekening buiten Royal wordt 0,25% in rekening gebracht.
Voorts wijst Royal erop, dat op het saldo in de RRR de garantieregeling van De Nederlandsche Bank van toepassing is.
‘Mandjes’
Op beleggingsvlak heeft Royal recentelijk tien Royal Quality Portfolio’s (RQP’s) ontwikkeld. Dit zijn ‘mandjes’ van participaties in de RRR, het Royal Europe Fund en het Royal Plus Fund. Elk mandje heeft, gebaseerd op statistieken, een eigen risico/rendementsprofiel. Hierdoor is er volgens Royal altijd een mandje dat aansluit op het profiel van de cliënt. “Om de juiste RQP te selecteren, is de Royal Profiel Test ontwikkeld. Het unieke aan de profieltest is, dat risicobeheersing en zelfbescherming zwaarder wegen dan ongelimiteerde maximalisatie van rendement.”

Reageer op dit artikel