nieuws

Risicotarief Ohra voor niet-rokers

Archief

Ohra biedt in de loop van deze maand een overlijdensrisicoverzekering waarbij in de tarifering onderscheid wordt gemaakt tussen rokers en niet-rokers.

Concerngenoot Delta Lloyd, dat zich sinds afgelopen najaar serieus mengt in de strijd om overlijdensrisicoverzekeringen, ziet hier vooralsnog vanaf. ABN Amro Verzekeringen, een ander zusterbedrijf, kent al langer niet-rokerstarieven.
De overlijdensrisicopremie wordt voor een niet-roker bij Ohra zo’n 15% tot 10% goedkoper dan voor een roker. Die laatste groep gaat tot 5% meer betalen dan het oude ‘doorsneetarief’, terwijl niet-rokers er ten opzichte van de oude situatie ruim 10% op vooruit gaan.
Ohra is, voorzover bekend, de veertiende levensverzekeraar die aparte tarieven voor rokers en niet-rokers in overlijdensrisicoverzekeringen hanteren. De lijst wordt gevormd door: ABN Amro, Allianz, Cardif, Cordares, DBV, DSB Leven, Falcon, De Goudse, Legal & General, Leidsche, Ohra, Reaal, VVAA en Zwitserleven.

Reageer op dit artikel