nieuws

Richaers weg bij ING

Archief

Anderhalve maand geleden was Bert Richaers (57) blij dat hij geen voetbaltrainer was. Na de uitkomsten van het performance-onderzoek van NVA, NBVA en DAK zou hij dan niet meer op de bank hebben gezeten. Per 1 januari jl. is hij alsnog opgestapt als directievoorzitter van de divisie Intermediair van ING.

Zijn vertrek zou in goed overleg tussen partijen zijn afgesproken. “De heer Richaers was onder andere verantwoordelijk voor het veranderingstraject dat binnen Nationale-Nederlanden (NN) is opgezet om de dienstverlening aan het intermediair te verbeteren. Daarin heeft hij een aantal zaken afgerond bij zowel het leven- als schadebedrijf. Bij het collectief bedrijf is nog sprake van een achterstand. Dat moet voor het einde van 2004 afgerond zijn. Dat is nog een fors traject. Ketenintegratie gaat ook veel vergen van de organisatie. Als je dit ziet als achterstallig onderhoud, hoe moet je het bedrijf dan een nieuwe fase inleiden? Hij heeft aangegeven dat hij die kar niet meer kan trekken. Zijn vertrek houdt inderdaad verband met de resultaten die NN behaalde in het performance-onderzoek van NVA, NBVA en DAK”, aldus ING-woordvoerder Peter Jong.
NN eindigde in dat onderzoek op alle fronten op de laatste plaats. Twee keer zelfs met nog slechtere rapportcijfers dan het voorgaande jaar. Uit het performance-onderzoek van IG&H (zie pagina XX) blijkt dat de lijdensweg van NN voortduurt. Ook in dat onderzoek bungelt de verzekeraar onderaan.
Als opvolger van Richaers is benoemd Ludo Wijngaarden (56), die voorzitter was van de divisie Retail (Postbank, RVS Verzekeringen, CenE Bankiers en ING Bank). Hans van der Noorden (42) volgt per 1 juni Wijngaarden op. Van der Noorden is nu nog directeur Corporate Communicatie & Strategie van ING Groep.

Reageer op dit artikel