nieuws

Rialto boekt 14% meer omzet en hoger resultaat

Archief

Rialto, verzekeraar van zware en bijzondere risico’s, heeft vorig jaar ruim 14% meer omzet geboekt. De groei manifesteerde zich met name in de hoofdbranche Motorrijtuigen.

In Motorrijtuigen nam de premie-omzet toe tot f 21,6 (18,9) mln. “Deze toename werd over de hele linie zichtbaar: personenauto’s, taxi’s, bestel- en vrachtwagens en bromfietsen”, aldus de directie in het jaarverslag. Het technisch resultaat verbeterde tot f 0,3 (-3,4) mln, waarvan WA f -0,3 (0,4) mln, respectievelijk casco f 0,5 (-3,8) mln.
Behalve een WA- en cascopolis biedt Rialto ook een rechtsbijstandverzekering aan. De brutopremie-omzet van dit product steeg licht. “Het aantal verzekerden dat van deze extra service gebruik maakt, blijft gering”, aldus de directie. De brutopremie beliep 48 (43) mille.
Minder behoefte
Tegenvallend is ook de verkoop van de aansprakelijkheidspolis aan particulieren met een strafrechterlijk of afwijkend verzekeringsverleden. Dit initiatief slaat minder aan dan mocht worden verwacht. “In de praktijk blijkt er minder behoefte te bestaan, of weet men ons niet te vinden”, stelt de directie. De premie Aansprakelijkheid steeg tot 58 (45) mille.
De totale brutopremie Overige varia steeg naar 128 mille tegen 95 mille in 1999. Het technisch resultaat beliep f 0,1 (0) mln.
Het nettoresultaat van Rialto kwam vorig jaar uit op f 1,8 (-0,9) mln als gevolg van hogere beleggingsopbrengsten.

Reageer op dit artikel