nieuws

Rialto biedt ‘Alaaf-polis’

Archief

Rialto, verzekeraar van bijzondere (motorrijtuigen)risico’s, biedt ook dit jaar weer een speciale verzekering voor praalwagens.

De voorwaarden zijn vergemakkelijkt, zo meldt de maatschappij. Zij vraagt alleen nog om een aanvraagformulier, opgave van de ingangs- en einddatum (inclusief de bijbehorende tijden), de route van de carnavalsoptocht en het kenteken/chassisnummer van de praalwagen. Dat laatste kan een probleempje opleveren: “indien geen van beide aanwezig, kenmerk inslaan”, zo luidt de oplossing.
Rialto verzekert het WA-risico tot e 1 mln, waarbij e 250 voor eigen risico is. Voor een personenauto moet dan e 29 worden betaald als deze één dag verzekerd is en voor een vrachtwagen of tractor e 62. Wordt het voertuig twee tot zes dagen verzekerd, dan wordt de premie verdubbeld. De bijkomende poliskosten zijn e 15, de assurantiebelasting 7%. Er is een mogelijkheid om alle voertuigen van een optocht op één polis te zetten.

Reageer op dit artikel