nieuws

Resultaat CARe stijgt 50%

Archief

CARe Schadeservice, onderdeel van de Athlon Groep, heeft in Nederland over het eerste halfjaar van 2001 een resultaat geboekt van ( 6,0 mln, 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van de 43 Nederlandse vestigingen steeg met 18% tot ( 85,9 mln. De Belgische tak van CARe, vorig jaar opgestart, leverde een nog bescheiden bijdrage aan het resultaat van circa ( 220.000. Moeder Athlon behaalde een omzetgroei van 14% tot ( 1,4 (1,2) mld. De nettowinst daalde met 15% tot ( 26,9 (31,5) mln.
Athlon gaat zich toespitsen op internationale uitbreiding van de lease- en schadeherstelactiviteiten. Daartoe worden de dealer- en verhuurbedrijven afgestoten. Athlon hoopt het Duitse verhuurbedrijf CC Raule (verlies ( 9 mln) voor het eind van dit jaar te verkopen. Over de verkoop van de negen Nederlandse dealerbedrijven en één schadeherstelbedrijf, met in totaal 460 medewerkers goed voor een omzet van ( 551 mln, is al een intentieverklaring getekend met de Stern Groep, die o.m. autobedrijven en benzinestations exploiteert.

Reageer op dit artikel