nieuws

Recordomzet De Hypotheker

Archief

De Hypothekers Associatie heeft het eerste halfjaar van dit jaar voor f 4 miljard omgezet: een recordstijging van 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De hypotheekketen meldt dat het marktaandeel hiermee is gegroeid tot ruim 6%. “Een krimpende hypotheekmarkt vormt blijkbaar geen belemmering om het succes van de afgelopen jaren verder uit te bouwen”, zegt directeur Bas Millenaar trots. Het gemiddelde hypotheekbedrag kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op f 277.280, in dezelfde periode vorig jaar was dit f 258.130.
Over het gehele vorige jaar boekte de hypotheekketen een omzet van ruim f 6 mld. Gezien de resultaten in het eerste halfjaar van 2001 lijkt de associatie dit bedrag dit jaar flink te gaan overschrijden. Bas Millenaar verwacht dat de trend zich het tweede halfjaar voort zal zetten. “Of ik daarmee te optimistisch ben? Ik denk het niet.” Volgens de keten is de omzetstijging mede toe te schrijven aan de uitbreiding van het dienstenpakket. “Met de Financiële Coach bieden wij onafhankelijk advies over pensioenen, spaarvormen en beleggingen. En gezien de omzetcijfers doen we dat best aardig.”

Reageer op dit artikel