nieuws

Rechtsbijstandpolis voor topstorters

Archief

Sportkoepel NOC/NSF heeft een pleidooi gehouden voor de ontwikkeling van een rechtsbijstandverzekering voor topsporters.

De nandrolonaffaires met profvoetballers als Edgar Davids en Frank de Boer en die met atleet Troy Douglas vormen de aanleiding. Douglas beklaagde zich over onrechtvaardigheid, omdat bijvoorbeeld Frank de Boer een bataljon juristen kon betalen en hij niet. “Een verzekering is een simpele oplossing”, zo vindt technich directeur Joop Alberda. NOC/NSF zegt zelf de premies te willen betalen, eventueel met een bijdrage van de sporters zelf. Alberda zegt door meerdere partijen offerte te laten opmaken.
Sinds 1997 bestaat er al een mantelverzekering voor verenigingen van bij het NOC/NSF aangesloten sportbonden. Op de door Aon ontwikkelde polis verzorgt Arag de module rechtsbijstand. Arag-woordvoerder Hans Bartels zegt het idee voor een speciale rechtsbijstandverzekering voor topsporters “heel interessant” te vinden. Er is nog geen contact geweest tussen Arag en het NOC/NSF. “Het is dus lastig er iets concreets over te zeggen. Verzekeringstechnisch zal het niet eenvoudig zijn. Zo is het normaal dat de dekking voor strafzaken wordt beperkt vanwege het aspect van ‘opzet’. Dat kan een probleem geven.”
Veel topsporters kunnen geen bataljon juristen betalen, in tegenstelling tot voetballer Frank de Boer.

Reageer op dit artikel