nieuws

Reaal Bedrijven stopt beurstekening

Archief

Reaal Bedrijven trekt zich terug uit de co-assurantietekening aan de beurs. Ook wordt de woningbouw- en gemeenteportefeuille afgebouwd. Hiermee is in totaal een brutopremievolume van ( 20 mln gemoeid, aldus Reaal.

Het stopzetten van de beurstekening per 1 januari a.s. en de afbouw van de provinciale gemeente- en woningbouwportefeuille per eerstkomende prolongatiedatum vloeit voort uit de slechte resultaten van Reaal Bedrijven. “Op basis van diepgaande schade-analyses zijn we tot de conclusie gekomen dat onze woningbouw- en gemeenteportefeuille voor een goede exploitatie een te beperkte omvang hebben”, zegt Jan Boven van de hoofddirectie van Reaal Verzekeringen. Ook de oplopende schadelast, in combinatie met het gemiddelde premieniveau in de markt, is volgens hem daaraan debet.
Het besluit om zich terug te trekken uit de co-assurantiemarkt is volgens Boven mede ingegeven door het voornemen van de maatschappij zich op de kernactiviteiten te richten. “Vanaf heden accepteren we dus geen nieuwe verzekeringen meer. Al onze relaties ontvangen binnenkort een brief waarin we ons besluit meedelen”, aldus Boven. Voor polishouders met vragen wordt een telefoonlijn opengesteld.

Reageer op dit artikel