nieuws

Reaal Bedrijven opent ‘virtuele werkwinkel’

Archief

Reaal Bedrijven Arbeidsvoorwaarden (SNS Reaal) heeft een serviceconcept voor arbeidsvoorwaarden ontwikkeld: de virtuele werkwinkel.

Met deze ‘winkel’ kunnen bedrijven hun arbeidsvoorwaarden beheren. Er is sprake van een geïntegreerde communicatie tussen de verzekeraar, de werkgever en zijn of haar werknemers, met behulp van telefoon, internet en persoonlijke advisering.
De virtuele werkwinkel beperkt zich vooralsnog tot het pensioen en rust op drie peilers: automatische mutatieverwerking, de extranetsite en advies en ondersteuning. Doordat de salarisadministratie van de werkgever gekoppeld is aan de administratie van Reaal, hoeft een mutatie maar één keer doorgegeven worden. Om van deze service gebruik te kunnen maken, moet de werkgever wel in staat zijn mutaties periodiek aan te leveren in een gestandaardiseerd formaat.
Op het extranet hebben zowel werkgever als werknemer 24 uur per dag en zeven dagen per week online toegang tot hun arbeidsvoorwaarden. De werkgever kan met een druk op de knop verschillende overzichten krijgen van verzekerde aanspraken, zowel op collectief niveau als individueel. De werknemer op zijn beurt, kan via een individuele toegangscode, vanaf elke plek inzicht krijgen in zijn actuele pensioensituatie. Het pensioenreglement is online beschikbaar en begrippen worden uitgelegd. Binnenkort kunnen werknemers ook met behulp van de ‘Pensioenplanner’ inzicht krijgen in een eventueel pensioengat en hiervoor meteen bijsparen.
Werkgeversdesk
Werkgevers kunnen via het extranet ook ondersteuning en advies krijgen. Voor de werknemers is er een ‘werknemersdesk’. Hier kan men terecht met alle vragen die men heeft over bijsparen, waardeoverdracht of financiële planning.
De Virtuele Werkwinkel is begin dit jaar ‘geopend’ voor de 3.500 werknemers van de SNS Bank. Vorige maand is het concept geïntroduceerd bij een select aantal zakelijke klanten van Reaal.

Reageer op dit artikel