nieuws

Provisievariatie bij Tiel Utrecht en Algemene Zeeuwse

Archief

Tiel Utrecht en Algemene Zeeuwse – sinds kort onderdeel van De Goudse – bieden tussenpersonen keuzemogelijkheden bij de provisie voor de universal-lifeverzekering FlexxVermogensplan.

Bij premiebetalende verzekeringen blijft de standaard 4,25% afsluitprovisie en 4% doorlopende provisie. Er zijn nu echter variaties mogelijk van 5% afsluit- en 2% doorlopend, óf 3,5% afsluit- en 6% doorlopende provisie. Aan de duur van de provisiebetaling (25 jaar) en de verdientermijn (10 jaar) verandert niets.
Een jaar geleden schaften Tiel Utrecht en dochter Algemene Zeeuwse nog de variant met 5% afsluitprovisie af. De verzekeraars wilden daarmee voldoen aan de oproep van het Verbond van Verzekeraars om de afkoopwaarden van levensverzekeringen te verbeteren. Die oproep heeft geen massale navolging gekregen.

Reageer op dit artikel