nieuws

Promotie voor Van der Smeede

Archief

René van der Smeede (54) is per direct toegetreden tot de raad van bestuur van Swiss Life. De promotie is wel uit nood geboren, omdat Hans-Rudolf Strickler zich vanwege vermeende belangenverstrengeling genoodzaakt heeft gevoeld af te treden.

Strickler was namens de raad van bestuur van het Zwitserse concern verantwoordelijk voor de Europese activiteiten. Van der Smeede volgt hem op interim-basis op. Dat betekent dat Marco Keim (40) versneld is benoemd tot algemeen directeur van het Nederlandse dochterbedrijf van Swiss Life, Zwitserleven. Als directeur marketing en sales wordt hij opgevolgd door John Bosman (46).
Eind september kondigde Van der Smeede al aan terug te zullen treden als algemeen directeur. Als datum werd toen 1 maart 2003 genoemd. Van der Smeede zou zich – voor drie dagen in de week – gaan inzetten voor de Europese activiteiten van Swiss Life.
Voor welke periode Van der Smeede nu het lidmaatschap van de raad van bestuur aanvaardt, is niet bekend. De benoeming op interim-basis is volgens Van der Smeede “een erkenning van de positie van Zwitserleven binnen de Swiss Life-groep”.
René van der Smeede: “Erkenning van positie Zwitserleven”.

Reageer op dit artikel