nieuws

Proef met standaardformulier lijkt goed aan te slaan

Archief

Twee weken na de start met de proef voor het gebruik van standaard aanvraagformulieren voor inboedel, opstal, avp en motorrijtuigen hebben vierhonderd intermediairs beide formulieren al binnengehaald van de website www.brancheinitiatieven.nl. Dit blijkt uit statistieken van Branche Initiatieven (ABZ).

De handleiding bij de standaardformulieren is inmiddels vijfhonderd keer van de site gehaald. Hoeveel aanvragen via de nieuwe formulieren zijn gedaan en welk percentage van deze aanvragen door verzekeraars wordt geaccepteerd, is nog niet duidelijk. “De proef loopt nog. Daarna volgt een evaluatie. Dan pas kunnen we zeggen hoe of wat”, aldus ABZ.
Binnen het e-businessplatform zijn inmiddels nieuwe werkgroepen samengesteld die werken aan een serie standaardformulieren voor de particuliere schademarkt op het gebied van caravans, pleziervaartuigen, rechtsbijstand en pakketverzekeringen. Het platform zal zich ook buigen over formulieren op het gebied van employee-benefits.

Reageer op dit artikel