nieuws

Premiestabiel-pool wordt ontmanteld

Archief

De pool van MKB-Premiestabiel-polissen wordt bij gebrek aan volume ontmanteld. In de pool nemen De Amersfoortse, Delta Lloyd, Interpolis en NN deel.

De MKB-Premiestabiel Polis is een premiedempingsproduct voor werkgevers die gebruik maken van het publieke WAO-stelsel. De verzekering en de pool werden in 1998 in het leven geroepen met het oog op een mantelcontract met MKB Nederland. Met dit contract wilden De Amersfoortse, Delta Lloyd, Interpolis, en Nationale-Nederlanden tegengas geven aan Assuron, een verzekeraar die vanuit MKB-gelederen was opgericht. Het volume van de pool is van het begin af aan zeer gering geweest. Nationale-Nederlanden, die penvoerder voor de pool is, wil hierover slechts kwijt, dat het aantal polissen beduidend minder is dan 1% van alle premiedempingsproducten.
Besloten is, dat de pool uiterlijk begin 2003 wordt ontmanteld. De Amersfoortse heeft het intermediair al gevraagd om de polissen per 1 januari 2002 over te sluiten op het reguliere product, de ‘Pemba-verzekering Premiedemping’. Nationale-Nederlanden zegt dat zij en de twee andere verzekeraars nog geen actie hebben ondernomen. De drie overleggen nog met MKB Nederland over de te volgen werkwijze.

Reageer op dit artikel