nieuws

Polis Direct stimuleert medewerkers met bonus

Archief

Polis Direct introduceert de komende maanden een nieuw automatiseringssysteem. Om de pijn van de daardoor veroorzaakte extra werkdruk te verzachten, is de Bovag-volmachtdochter een actie gestart waarbij het personeel een auto kan winnen.

De autoverzekeraar wil met het invoeren van een workflow-managementsysteem de kosten van verwerking drukken en de klantvriendelijkheid laten toenemen. Een van de wijzigingen is dat de klant voor het aanvragen van een verzekering geen formulier meer hoeft in te vullen.
De overgang naar een nieuw systeem levert extra werkdruk op voor de medewerkers. Voor het management een reden om een zogeheten stimuleringsactie te starten. Medewerkers kunnen tot april volgend jaar periodiek aangeven welke collega hem of haar het meest heeft gesteund. Adjunct-directeur Frans Nijland: “Driemaal worden er vier ‘medewerkers van de maand’ aangewezen. In april wordt door loting één van deze twaalf medewerkers aangewezen als winnaar van een Ford Ka.”
Verder loopt tijdens de overgangsperiode een bonusregeling, waarmee de samenwerking tussen de afdelingen onderling moet worden bevorderd. Medewerkers kunnen een bonus verdienen, die kan oplopen tot ( 1.500 per persoon. “Elke afdeling kan zelf haar doelen stellen, waarbij men geld kan inzetten. Haalt de afdeling het gestelde doel, dan krijgen alle medewerkers in de organisatie het door de betreffende afdeling ingezette bedrag uitgekeerd”, legt Nijland uit.
De ‘medewerker van de maand’ kan bij Polis Direct een Ford Ka winnen.

Reageer op dit artikel