nieuws

Personele gevolgen van fusie VGZ en Univé nog niet bekend

Archief

Univé, VGZ en IZA zeggen nog geen idee te hebben van de personele consequenties van hun fusie.

“Het wachten is op de intentieverklaring die wij in de loop van januari of februari hopen te tekenen”, zegt Margreet Arendsen, communicatiemanager van Univé. Daarna zal de Centrale Ondernemingsraad met een advies komen dat besproken zal worden met de vakbonden. Volgens Arendsen is nog niet besloten waar het nieuwe hoofdkantoor komt en moet ook nog worden bekeken wat er met de overige vestigingen moet gebeuren. VGZ die 1.700 medewerkers heeft, heeft het hoofdkantoor in Nijmegen, en heeft vestigingen in Eindhoven, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Tilburg, en Venlo. Univé heeft 2.500 medewerkers waarvan er 1.500 werken in Zwolle (hoofdvestiging), Alkmaar (ziektekostenbedrijf), Kerkrade en Assen. De overige 1.000 personeelsleden werken op 150 vestigingen van de ongeveer veertig aangesloten onderlingen. Ambtenarenverzekeraar IZA in Nieuwegein, die al een paar jaar administratief samenwerkt met VGZ, heeft zeshonderd medewerkers, en heeft tien kantoren verspreid over het hele land.

Reageer op dit artikel