nieuws

Pensioenen SNS Reaal onder label Hooge Huys

Archief

SNS Reaal heeft de pensioenbedrijven van Hooge Huys en Reaal samengevoegd. De naam Reaal Bedrijven wordt niet meer gevoerd.

De fusie van de twee pensioenverzekeraars is onderdeel van het, tijdens de nieuwjaarstoespraken aangekondigde, strategische programma Collectief Leven. “We willen een sterker pensioenprofiel in de markt neerzetten”, zo zei de concerndirectie toen. Onder het label Hooge Huys moet een maatschappij ontstaan met “een breed en krachtig” producten- en dienstenaanbod op het gebied van collectieve pensioenen.
Over boekjaar 2000 was Reaal de 7e pensioenverzekeraar van ons land, Hooge Huys de 22e. Samen waren ze goed voor een premie-omzet van e 370 mln, waarbij e 359 mln afkomstig was van Reaal Bedrijven. Vorig jaar bedroeg de gezamenlijke premie-omzet e 411 mln, waarvan e 330 mln als koopsom en e 76 mln periodiek voor Reaal Bedrijven.
Later dit jaar – per 1 oktober – volgt nog een (juridische) fusie van de maatschappijen Hooge Huys Leven, NOG Leven en Reaal Leven. De portefeuille-overdracht vindt nu plaats. Handelsnaam van de fusiemaatschappij blijft Hooge Huys.

Reageer op dit artikel