nieuws

Penning Kocken noemt zich openlijk ING-dochter

Archief

Assurantiekantoor Penning Kocken is het derde kantoor van Nationale-Nederlanden dat op z’n briefpapier de vermelding “Onderdeel van ING” heeft opgenomen. Het Eindhovense kantoor Cantos en Van Houwelingen Meijborg en Co uit Hendrik Ido Ambacht (zie AM 15, pag. 5) gingen het Purmerendse kantoor voor.

“Het briefpapier is net binnen. De eerste brief moet nog uitgestuurd worden”, zo meldt een medewerker van Penning Kocken. Het kantoor telt in totaal achttien medewerkers en is pas sinds anderhalf jaar eigendom van Nationale-Nederlanden. Evert Penning (43) is de algemeen directeur.
John van Strien
Twee andere NN-kantoren, Langezaal & Partners en John van Strien en Zn., gaan per 1 januari aanstaande fuseren. Momenteel zijn de twee assurantiekantoren al in één kantoorpand gehuisvest. De vijf medewerkers van Van Strien zijn uit Hazerswoude verhuisd naar de Theresiasstraat in Den Haag, waar Langezaal & Partners al met dertig medewerkers werkzaam was. Overigens behoort ook Lindeman Adviesgroep in Nootdorp (vijf medewerkers) tot Langezaal & Partners.
De directie van het nieuwe fusiebedrijf, dat onder de naam Langezaal & Partners verder gaat, komt in handen van Geert Jan de Jong (43) en Jaap Draaisma (46). Zij vormen al drie jaar lang de Langezaal-directie. John van Strien (63) is met pensioen gegaan. “Wij hebben weinig klanten in Hazerswoude en juist veel in Den Haag, vandaar de combinatie met Langezaal”, zo verklaart zoon Boy van Strien de overgang naar de hofstad. Fusies met andere regionale NN-kantoren staan volgens hem niet op de agenda. Verder blijft vermelding van de aandelenverhouding met NN (ING) op briefpapier vooralsnog achterwege.

Reageer op dit artikel