nieuws

Opleiding voor rechtsbijstand- branche nog niet van de grond

Archief

SRK en drie rechtsbijstandverzekeraars praten nog steeds over een gezamenlijk opleidingsinstituut. De verwachting is dat er volgend studiejaar iets concreets uit komt rollen.

SRK, DAS, Arag en Achmea, staken vorig jaar de koppen bij elkaar om te bekijken of een gespecialiseerde opleiding voor medewerkers – al dan niet jurist – van rechtsbijstandverzekeraars mogelijk is. Zij leiden nu in eigen huis de medewerkers op. Het kwartet staat een opleiding voor ogen die ook open staat voor (medewerkers van) andere verzekeraars en uitvoerders van rechtsbijstand. Jan Moerland, directeur rechtshulp van DAS die als woordvoerder optreedt namens de initiatiefnemers, wil niet veel zeggen over de stand van zaken. “Ik sluit niet uit”, zegt hij desgevraagd, “dat we volgend studiejaar iets kunnen laten zien” Het zou gaan om een algemene opleiding met facultatieve opleidingen voor de diverse specialismen zoals bestuurskunde, letselzaken, algemene contractzaken, huur, arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht, bouw, en onroerende zaken.
Vorig jaar zei SRK-directeur Sybolt ten Have, dat adequatere opleidingsfaciliteiten ook zullen leiden tot het behoud van werknemers.

Reageer op dit artikel