nieuws

Op proefpensioen met Centraal Beheer

Archief

Centraal Beheer heeft een ludieke actie gehouden om het bewustzijn van het onderwerp pensioen te vergroten. Tien werknemers krijgen drie maanden lang betaald verlof van de Achmea-dochter.

“Beste baas, ik wil nu met pensioen!”, was de leus die onlangs te lezen was op de slepen van 48 reclamevliegtuigen. Centraal Beheer heeft alle beschikbare reclamevliegtuigen gelijktijdig ingezet om aandacht voor de actie te vragen. Op vijftien NS-stations en op diverse bedrijvenparken werden freecards uitgedeeld, Zwarte Pieten werden ingezet, terwijl op internet veel surfers werden geconfronteerd met een advertentie. Verder zijn abri’s gevuld met advertenties, werden paginagrote dagbladadvertenties geplaatst en waren op de radio een drietal commercials te horen.
Op de speciale website www.wineenproefpensioen.nl – en via de post of een gratis telefoonnummer – konden Nederlanders een origineel antwoord geven op de vraag waarom zij een proefpensioen zouden verdienen. Volgens Centraal Beheer kan iedereen de drie maanden betaald verlof winnen, ongeacht leeftijd, ongeacht maandsalaris.
Centraal Beheer wil met de actie de nadruk leggen op tijd in plaats van geld. “Wij beseffen dat tijd in onze maatschappij belangrijker is dan geld. We profileren ons daarom als een soort ‘tijdverstrekker’. Van pensioen maken we wat het is: betaalde vrije tijd.”
Respons
In vijf dagen tijd hebben 17.670 werknemers zich aangemeld voor een proefpensioen van Centraal Beheer. Via de telefoon kwamen er 9.366 reacties binnen, via internet leverden 5.107 mensen een slagzin over het proefpensioen in en per post 3.197. “Overweldigend”, stelt Achmea. “We hadden op maximaal tienduizend reacties gerekend.”
Centraal Beheer huurde bijna vijftig reclamevliegtuigjes.
Inhaken
De Utrechtse assurantiebemiddelaar Plum & Geisen heeft sluw ingehaakt op de grootscheepse proefpensioencampagne van Centraal Beheer. De verzekeraar sprak in zijn advertenties over de ‘Beste baas, ik wil nu met pensioen’-wedstrijd. Nieuwsgierigen die op internet het adres www.ikwilnumetpensioen.nl intoetsten, kwamen echter niet bij Centraal Beheer uit, maar op de site checkjepensioen.nl van Plum & Geisen.
Het Utrechtse kantoor had na kennisname van de Centraal Beheer-actie direct ikwilnumetpensioen.nl als sitenaam geclaimd, iets wat Centraal Beheer was vergeten te doen. “Dat kan toch niet waar zijn, dacht ik. Er zitten miljoenen guldens achter die campagne en dan vergeten ze deze naam te claimen”, aldus Plum.

Reageer op dit artikel