nieuws

Ook Hooge Huys meldt zich voor Zurich Nederland

Archief

Hooge Huys, verzekeringsdochter van SNS Reaal, heeft zich gemeld als tweede kandidaat voor overname van Zurich Nederland. Eerder al bracht Generali een bod uit op de Nederlandse vestiging van het Zwitserse concern.

De interesse van Hooge Huys voor de overname van Zurich Nederland is niet nieuw. De SNS Reaal-dochter had haar kandidatuur eerder gesteld, maar leek af te haken toen Generali als eerste een serieus bod uitbracht bij merchantbanker J.P. Morgan, die de verkoop van Zurich Nederland regelt. Hooge Huys zou daarop een duidend hoger bod hebben uitgebracht. Volgens insiders wordt er nu “één-op-één onderhandeld” tussen Hooge Huys en Zurich Nederland.
Naar aanleiding van de berichten over de ophanden zijnde verkoop willen de vakorganisaties deze week een onderhoud hebben met algemeen directeur Peter van Geijtenbeek van Zurich Nederland, waarin hem om opheldering zal worden gevraagd.
Verlies ZFS
Zurich Financial Services (ZFS), moederbedrijf van Zurich Nederland, heeft vorig jaar een verlies geleden van e 3.157 mln, tegen een negatief resultaat van e 356 mln een jaar eerder.
De groep (premieomzet e 37 mld) kondigde vorig jaar september al vergaande maatregelen aan, zoals een reductie van het personeelsbestand met 4.500 mensen. Daarvan waren er ultimo 2002 al 2.500 gerealiseerd, waardoor het aantal medewerkers wereldwijd is gedaald tot bijna 68.000. Zo’n 450 daarvan werken in ons land. Nederlandse cijfers over 2002 zijn nog niet bekend. Nederland behoort niet meer tot de kernlanden (Noord-Amerika, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje) van Zurich.

Reageer op dit artikel