nieuws

Ook AXA Schade besteedt midoffice uit aan Vandien

Archief

De midoffice-activiteiten (polisadministratie, acceptatie en schadebehandeling) van AXA Schade worden sinds begin deze maand verzorgd door Vandien Service Provider (VSP) in Alphen aan den Rijn. De uitbesteding valt binnen het kader van de herstructurering van de schadeorganisatie.

AXA heeft tot uitbesteding besloten om de achterstanden in de administratie te kunnen wegwerken en de dienstverlening aan intermediair en verzekerden te kunnen verbeteren. In het verlengde daarvan is ook het aantal schadeproducten drastisch teruggebracht.
Zo’n dertig AXA-medewerkers gaan over naar VSP, “maar dat loopt nog”, zegt woordvoerder Jeroen Brouwers. “Hoeveel het er in totaal worden, is nog niet duidelijk”. Bij VSP wordt geen aparte AXA-afdeling ingericht. Tegen het einde van dit jaar moet de huidige achterstand zijn weggewerkt.
AXA heeft er niet voor gekozen de midoffice in eigen huis te herinrichten. “Het is gebleken dat het te lang duurt om zelf een nieuw systeem in te richten en de processen te implementeren. VSP heeft reeds bewezen op basis van een goed werkend systeem en efficiënte procesvoering een goede service te kunnen leveren aan het intermediair”.
Hoewel de uitbesteding van de administratie inmiddels een feit is, zijn de personele gevolgen voor AXA Schade nog niet helemaal duidelijk. “Ons plan voldoet echter wel aan de eisen van de OR en de vakbonden”, aldus Brouwers. “We hebben een team dat in de gaten houdt of bij de uitvoering aan die eisen wordt voldaan”. De medewerkers die niet overgaan naar VSP, voorlopig zo’n 35, krijgen een andere baan aangeboden binnen AXA. Als dat niet lukt, zegt AXA zich “maximaal in te spannen” om buiten de organisatie een baan te vinden.

Reageer op dit artikel