nieuws

Onderlinge Achterhoek op stap met tienduizend verzekerden

Archief

Onderlinge Waarborg Maatschappij Achterhoek in Aalten heeft haar 150-jarig bestaan gevierd met een uitstapje voor bijna tienduizend verzekerden.

Eind vorige maand gingen van de negenduizend aangeschreven gezinnen er drieduizend mee op reis naar Kernwasser Wunderland, de tot attractie-park omgebouwde kerncentrale in de Duitse grensplaats Calcar. “Na eerdere festiviteiten is dit uitstapje de klap op de vuurpijl”, zegt directeur Bob Doornweerd. Behalve de vele attracties konden de verzekerden ook genieten van een warm- en koudbuffet in drie sfeervol ingerichte sporthallen op het park.
De meeste gezinnen wonen in Aalten, Dinxperlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. Alleen al in Aalten zijn zesduizend gezinnen verzekerd. De berichten in de media dat tijdens het uitstapje de helft van de Aaltense huizen leeg staan en een uitnodiging zouden zijn voor inbrekers, doet Doornweerd als pure onzin. “Op beide dagen zijn er achthonderd relaties uit Aalten meegegaan, op in totaal 19.000 inwoners valt dat dus reuzemee.”
Eerder dit jaar sponsorde de onderlinge een beachvolleybal-toernooi en een fietstocht met bezoek aan een jeneverstokerij. Verder kregen de relaties een set felicitatiekaarten toegestuurd en worden elke maand drie leden uitgeloot die per 1 januari geen premienota voor hun jaarlijkse prolongatie van de verzekeringen ontvangen.
De (brand)onderlinge heeft voor de financiering van alle evenementen diep in de buidel moeten tasten. “Bij elkaar kost ons dit een half miljoen”, bevestigt Doornweerd. De kosten zijn gefinancierd uit de nettowinst en uit de verlaging van de premierestitutie voor de leden, aldus Doornweerd.
De onderlinge heeft zestien medewerkers in dienst, van wie twee werkzaam zijn in het bijkantoor in Dinxperloo. Het brutopremie-inkomen bedraagt ( 2,8 mln per jaar; het provisie-inkomen beloopt ( 1,1 mln.
Terwijl de bijna tienduizend verzekerden rondliepen in Kernwasser Wunderland werd een receptie gehouden voor het personeel en relaties. Daarbij werd de jubileumtaart aangesneden door enkele medewerkers en directeur Bob Doornweerd (tweede van links).

Reageer op dit artikel