nieuws

NVG gaat op in Axent

Archief

Aegon gaat de activiteiten van de dochterbedrijven Axent (Utrecht) en NVG (Groningen) samenvoegen. De loondienstorganisatie van NVG wordt voortaan vanuit Utrecht bestuurd, terwijl natura-uitvaartverzekeraar LPU (Maastricht) verhuist naar Aegon Nabestaandenzorg in Groningen.

De activiteitenbundeling werd een jaar geleden al door directievoorzitter Paul van de Geijn aangekondigd. Hij gaf toen aan diverse verzekeringsondersteunende diensten (zoals administratie en automatisering) te willen centraliseren, met behoud van de commerciële labels. Met de overheveling van de schadeportefeuilles van Axent en NVG naar Aegon Schade in Den Haag werd de eerste stap gezet. Onlangs volgde de oprichting van Aegon Nabestaandenzorg in Groningen.
Nog deze zomer hoopt Aegon de resterende backoffice-activiteiten van NVG (leven en spaarkas) over te hevelen naar Aegon Particulieren in Leeuwarden. Zo’n twintig NVG-medewerkers worden geacht mee te verhuizen. De marketing- en verkooporganisatie van NVG gaat over naar Utrecht. Vijf NVG’ers verhuizen, de 75 adviseurs tellende loondienstorganisatie NVG Advies wordt geïntegreerd in die van Axent (190 adviseurs). De nieuwe handelsnaam wordt Axent/Aegon. Het fusiebedrijf gaat vijfhonderd werknemers tellen.
Uitvaart
Begin volgend jaar wordt natura-uitvaartverzekeraar LPU, nu nog dochter van Axent/Aegon, geïntegreerd in het uitvaartbedrijf in Groningen. Het LPU-kantoor in Maastricht wordt gesloten en de acht medewerkers zullen óf ander werk óf een andere woonomgeving moeten zoeken. In Groningen gaan uiteindelijk zo’n zestig medewerkers voor de business-unit Aegon Nabestaandenzorg werken. De uitvaartportefeuille van Axent Uitvaart (kapitaalverzekeringen) blijft in Utrecht.
Volgens Aegon hebben de samenvoegingen geen gedwongen ontslagen tot gevolg. Wel verdwijnen dus de commerciële labels NVG en LPU.

Reageer op dit artikel