nieuws

NOWM lanceert twee nieuwe ‘modellen’ garageverzekering

Archief

Erasmus-dochter NOWM heeft haar garageverzekering vernieuwd. In de nieuwe versies (E.i en EX.i) zijn onder meer dekkingen opgenomen voor bedrijfs- en milieuschade.

Zowel de naamgeving als de brochure van de nieuwe verzekeringen doen in eerste instantie vermoeden dat de verzekeraar twee nieuwe automodellen heeft gelanceerd. Zo spreekt NOWM van twee nieuwe ‘modellen’ en worden in de brochure de ‘technische specificaties’ vermeld.
De twee verzekeringen zijn vernieuwde versies van de polis VVG, die nog tot 1 januari a.s. gesloten kan worden. Jaap Chrispijn, hoofd Verzekeringstechniek bij NOWM: “Eigenlijk zijn er te veel uitbreidingen om op te noemen. Onze garageverzekering VVG bestond al uit zeven onderdelen: bedrijfsaansprakelijkheid, cliëntenobjecten, schade- en ongevallen-inzittenden, WAM, casco en rechtsbijstand. Aan de nieuwe versies is nog een aantal rubrieken toegevoegd”.
Nieuw zijn de dekkingen voor gebouwen, inventaris en goederen en bedrijfsschade. De uitgebreide EX.i-versie van de verzekering kent daarbij een garantie op vloeistofdichte vloeren, een milieuschadedekking en een dekking voor schade aan elektronica.
Verder is een internettoepassing ontwikkeld voor het programma AutoMeld (aangeduid als ‘injectie’), waarmee garagehouders online kentekens kunnen aan- en afmelden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Reageer op dit artikel