nieuws

Noordhollandsche wil af van Rabo-portefeuille

Archief

Deze maand zijn Rabobank-kantoren in hun hoedanigheid van assurantietussenpersoon begonnen met het oversluiten van particuliere en zakelijke schadeverzekeringen van Noordhollandsche van 1816 naar de eigen Rabo-verzekeraar Interpolis. Opmerkelijk genoeg is Noordhollandsche zelf de initiatiefnemer van de oversluitactie.

“Wij kiezen uitsluitend voor samenwerking met het intermediair, het onafhankelijke intermediair wel te verstaan. Wij zijn daar nog één van de laatste mee”, zo motiveert Noordhollandsche-directielid Lex Verëll de principiële kant van de stap.
Daarnaast zijn er praktische argumenten voor Noordhollandsche om bijna een tiende deel van de eigen portefeuille actief te laten wegvloeien. “Medewerkers van de Rabobank kunnen met hun systemen alleen corresponderen met Interpolis. De contacten met ons verlopen daardoor erg moeizaam. Verder gaat het bij de Rabobank-portefeuille alleen om beheer, want nieuwe productie is er niet meer van te verwachten. De Rabo-organisatie neigt volledig naar Interpolis en dat leverde bij premievervaldata ook veelvuldig problemen op. Dit jaar zijn twee banken begonnen met het oversluiten van onze polissen naar Interpolis. Op ons initiatief is besloten om de zaak dan maar in één keer over te doen.”
Premie-omzet
Vanaf 1 juli schrijven de Rabobank-vestigingen hun polishouders aan over de verandering van risicodrager. De oversluitactie vindt verspreid over een jaar plaats, telkens per premievervaldatum. Volgens Noordhollandsche verdwijnt er in totaal voor f 8 mln aan jaarpremie uit de boeken. Ter vergelijking: over 2000 bedroeg de totale premie-omzet f 90,6 mln. Interpolis meldt dat de oversluitactie 14.000 polissen betreft, goed voor een premie-inkomen van f 5 mln (!).
Aan verzekerden garandeert Interpolis dat de voorwaarden ten minste gelijk blijven aan die van Noordhollandsche. Klanten die per se bij Noordhollandsche van 1816 verzekerd willen blijven, moeten actief bezwaar maken tegen de oversluiting. “We hebben een speciaal algemeen Rabobank-agentschap geopend, via welke deze posten zullen blijven lopen”, aldus Verëll.

Reageer op dit artikel