nieuws

Noorderkroon-duo van start met Helica

Archief

Maarten Snels en Roland Veenhuizen zetten een nieuwe landelijke verkoopketen in financiële diensten op. Helica Financieel Advies wordt daarmee de opvolger van Noorderkroon Financiële Adviesgroep, in 1992 opgericht door het nu 35-jarige ondernemersduo.

Snels en Veenhuizen deden de aandelen van Noorderkroon (Almere) in 1998 en 1999 van de hand voor een geschat totaalbedrag van e 15 tot e 20 mln. In 1998 beleefde Noorderkroon haar topjaar met een provisieomzet van e 25 mln. Eenmaal in handen van de nieuwe eigenaar Ohra (Delta Lloyd) ging het echter snel bergafwaarts en in 2001 volgde het faillissement. De belangrijkste zakenpartners Aegon, Avéro en Delta Lloyd bleven met een schuld van e 16 mln aan oninbare provisievorderingen zitten.
Het zakenduo Snels en Veenhuizen wordt nu weer actief in de financiële dienstverlening met Helica Financieel Advies. Blijkens een personeelsadvertentie vormen pensioenen, spaarproducten en hypotheken het assortiment voor de particuliere markt. De verkoopformule wijkt niet af van die van Noorderkroon: een callcenter maakt afspraken voor de verkopers bij klanten thuis in de avonduren. Op vrijdagen zijn er producttrainingen op het hoofdkantoor in Almere. Voor potentiële verkopers is ervaring in de financiële dienstverlening “niet noodzakelijk”, maar is “echt commercieel talent vereist (…) en vooral een betrouwbare uitstraling (…)”.

Reageer op dit artikel