nieuws

NN vordert portefeuille van tussenpersoon

Archief

Nationale-Nederlanden (NN) neemt de portefeuille van de Roosendaalse tussenpersoon ‘3xb Groep van Persoonlijk Financieel Adviseurs’ over “wegens het niet nakomen van financiële verplichtingen”.

“Deze zaak loopt als sinds 1998. Er zijn herhaaldelijk afspraken gemaakt met de 3xb Groep die telkens niet worden nagekomen. Het houdt een keer op”, aldus NN-woordvoerder Koos Woltjes. Volgens Wouter Hillenbrink, directeur van de 3xb Groep, is dat niet de werkelijke reden. “Onze rechtsvoorganger, C.D.M. Akkermans & Zoon, sloot bijna 100% NN. In 1999 zijn wij een volmachtbedrijf gestart en zijn wij deze polissen gaan oversluiten. Met als gevolg dat de productie voor NN steeds meer terugliep en er nu zelfs een negatieve productie is. Wij zijn niet van plan dat te herstellen en nu gebruikt NN de negatieve rekening-courant als stok om mee te slaan. Overigens is de rekening-courant sinds juni positief”.
“Ik heb nog wel meer meningsverschillen met deze verzekeraar”, zegt Hillenbrink. “Je wordt bij NN steeds met een andere accountmanager geconfronteerd. Ook worden de levenpolissen niet gemuteerd en is er ellende over de ziektekostenuitkeringen”.
Fraude
De 3xb Groep werkt met een aantal subagenten. Eén daarvan, Pott Assurantiën, stuurde zijn klanten een brief met daarin de expliciete vermelding dat “er absoluut géén enkele sprake is van opzegging door Nationale-Nederlanden in verband met fraude”. Als reden voor deze vermelding zegt Johan Pott: “Er waren een aantal klanten die mij expliciet gevraagd hebben of er sprake is van fraude. Dat is er volgens mij niet, vandaar deze vermelding in de brief”. Pott wil verder geen mededelingen doen over de zaak. De problemen tussen de 3xb Groep en NN zijn voor Pott wel aanleiding om het subagentschap met de 3xb Groep te verbreken en een eigen agentschap aan te vragen bij NN.

Reageer op dit artikel