nieuws

NN vindt geen koper voor beursportefeuille

Archief

Nationale-Nederlanden is er niet in geslaagd een koper te vinden voor zijn beursportefeuille. De polissen zullen nu tot de expiratiedatum door NN worden beheerd en vervolgens opgezegd. Tegelijkertijd heeft Zurich bekend gemaakt te stoppen met de acceptatie van nationale brandrisico’s op de beurs.

Drie weken geleden was NN nog met twee kandidaat-kopers in gesprek over overname van de beursportefeuille, die naar schatting en kleine f 100 mln brutopremie groot is. Directielid Maarten Dijkshoorn maakte bij die gelegenheid nog eens kenbaar dat NN graag van de beurspolissen afwilde. “We kunnen de portefeuille zelf tot het einde toe begeleiden, maar dat hebben we liever niet.”
In weerwil van die wens gaat NN nu toch over tot een run-off voor de portefeuille. “We hebben geen partij kunnen vinden”, aldus woordvoerder Koos Woltjes. NN stuurt een brief naar de makelaars, waarin wordt gezegd dat de industriële schadeverzekeringen per expiratiedatum worden opgezegd. Reden voor die opzeggingen – en het eerdere besluit (eind maart) om geen nieuwe risico’s meer te accepteren – zijn aanhoudend slechte resultaten.
Zurich
In navolging van andere grote verzekeraars, waaronder dus NN en vorig jaar nog AXA, trekt ook Zurich zich terug uit de nationale beurstekening voor brandrisico’s. De maatschappij is per 1 juli gestopt met de acceptatie van nieuwe beurspolissen. Lopende posten worden per eerstkomende contractsvervaldatum beëindigd.
Volgens Zurich is het besluit ingegeven door “de aanhoudend slechte resultaten in de nationale brandtekening over de afgelopen jaren”. De beursbrandportefeuille omvat een brutopremie van f 17 mln.
“De beurstekening van internationale brandverzekeringsprogramma’s blijft een speerpunt”, aldus Zurich. De maatschappij blijft ook actief in de provinciale brandtekening. Aan de beurs continueert de maatschappij verder de acceptatie van risico’s in de branches aansprakelijkheid, transport en technische verzekeringen.

Reageer op dit artikel