nieuws

NN draagt fraudeportefeuille over aan Nationale Borg

Archief

Nationale-Nederlanden Schade heeft opnieuw een klein deel van haar portefeuille afgestoten. Begin deze maand is de fraudeportefeuille overgedragen aan zusterorganisatie Nationale Borg.

Het afstoten van de fraudeportefeuille past volgens NN in haar beleid om zich te focussen op kernactiviteiten met een substantieel volume en meer rendement. De maatschappij zegt geen specialismen in huis te willen houden voor bescheiden portefeuilles.
De portefeuille fraude- en oplichtingsverzekeringen omvat een brutopremie van circa (1 mln, aldus een woordvoerster van Nationale Borg. Het aantal posten kan zij niet noemen. De brutopremie-omzet van de ING-dochter steeg vorig jaar met 10% naar ( 72,1 (65,5) mln.
Eerder dit jaar droeg NN andere delen van haar schadeportefeuille over aan gespecialiseerde verzekeraars. Voor de zomer ging de portefeuille machinebreuk(bedrijfsschade)- en koelschadeverzekeringen (( 2,8 mln brutopremie) naar Praevenio, dochterbedrijf van Delta Lloyd. Een paar maanden later volgde de portefeuille bedrijfsvaartmaterieel (( 1 mln brutopremie) aan Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel