nieuws

NN benoemt directie voor 68 captives

Archief

Nationale-Nederlanden heeft twee directeuren benoemd die verantwoordelijk zijn voor het overkoepelende beleid voor de 68 assurantiekantoren waarvan de verzekeraar volledig eigenaar is.

De eerste ‘Directeur NN Assurantiekantoren’ is al in functie: Toon van de Kerkhof (53). Hij is al 27 jaar in dienst (Amfas, RVS en NN), laatstelijk als NN-directeur Regio Midden. Per 1 oktober gaat Frits Boss (57) hem assisteren. Boss is sinds 1965 in vele functies werkzaam geweest bij NN, waaronder als directeur Buitendienst Leven vóór de samenvoeging van NN Leven en NN Schade. Thans is hij directeur Landelijke Accounts Particulieren en Bedrijven Schade, waaronder de volmachten en de inmiddels in run-off verkerende beursportefeuille.
Volgens NN moeten de benoemingen gezien worden in het licht van de ingezette gedifferentieerde ondersteuning voor het intermediair. “Binnen de tussenpersonencategorie A bevinden zich 68 kantoren waarvan wij 100% van de aandelen bezitten”, aldus woordvoerder Koos Woltjes. “Voor die NN-assurantiekantoren is begin dit jaar een beleidsplan opgesteld, waarin onder meer is opgenomen de wens tot vergaande samenwerking. Van de Kerkhof en Boss moeten die processen gaan begeleiden.”
De samenwerking tussen de NN-captives – volgens Woltjes “geen opgelegd pandoer” – kan zelfs resulteren in fusies. “Cantos in Eindhoven is daar een voorbeeld van”, vertelt Woltjes. “Maar dat proces heeft geleerd dat er heel wat bij komt kijken, zodat extra begeleiding welkom is. Vandaar dat twee toppers op deze positie zijn benoemd; beiden zijn gepokt en gemazeld in de intermediaire wereld.”
Volgens Woltjes staan Van de Kerkhof en Boss eveneens ter beschikking van andere assurantiekantoren. “Als het partners in business betreft, de zogeheten A-kantoren, dan willen wie die ook ondersteunen. Zij zouden eventueel op een regionale backoffice aangesloten kunnen worden.”
Toon van de Kerkhof
Frits Boss

Reageer op dit artikel