nieuws

NMa beboet NN en ASR

Archief

Nationale-Nederlanden en ASR hebben van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een boete gekregen voor het te laat aanmelden van de overname van arbodienst SFB ArboDuo en SFB Arbo.

NN Schade en ASR Deelnemingen kochten op 12 januari 2001 ieder 50% van de aandelen in deze arbodiensten (veertig vestigingen, 160 werknemers). Beide hadden drie maanden eerder nog afzonderlijk van elkaar een bod op alle aandelen gedaan. Pas op 21 maart volgde een officiële melding van de overname bij de NMa, die op 17 april besliste dat geen vergunning is vereist voor de totstandkoming van de concentratie.
Volgens de NMa doet dat echter niets af aan het te laat melden van de overname. “Een ernstige ondermijning van de effectiviteit van het concentratietoezicht”, zo stelt de autoriteit. NN, ASR maar ook verkoper SFB moeten daarom een boete betalen van ieder e 18.151,21.

Reageer op dit artikel