nieuws

NLP stopt internationale tekening

Archief

De Nederlandse Luchtvaartpool (NLP) tekent sinds 1 januari geen aandelen meer in de verzekering van de vloten van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen en in die van vliegtuigfabrikanten.

De tekening in de buitenlandse luchtvaart was verantwoordelijk voor ongeveer 75% van het totale premie-inkomen. Aanleiding voor het staken van de internationale tekening vormen de slechte resultaten van de afgelopen jaren vanwege het te lage premieniveau op de internationale markt en de weinig hoopgevende verwachtingen voor de toekomst.
De verzekeraar, die achttien aandeelhouders heeft, blijft wereldwijd nog wel de zogenaamde kleine luchtvaart en andere aan de luchtvaart verbonden risico’s verzekeren. Adjunct-directeur A. Kroeger: “Wanneer je in het buitenland actief bent in de grote luchtvaart, teken je nooit voor de volle 100% van de aandelen, wat wij in Nederland wel doen. Je moet echter wel een redelijk aandeel in die verzekering hebben, anders is het niet rendabel. Wij passen ervoor om voor verlies te tekenen en hebben daarom de grote buitenlandse luchtvaart afgestoten.”

Reageer op dit artikel