nieuws

‘Nieuweling’ Hamer groeit snel in woningtaxaties

Archief

Taxatiebureau Hamer, oorspronkelijk gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, verzorgt sinds maart ook taxaties van woningen. Bij de organisatie zijn inmiddels 95 taxateurs aangesloten.

De werkwijze van de in Breda gevestigde Hamer Taxatieservice is vergelijkbaar met het dit jaar gestarte bureau 5punt20: via een landelijk netwerk van taxateurs worden taxatieopdrachten uitgevoerd voor tussenpersonen. “Wij hadden natuurlijk al een wijd verbreid netwerk door onze andere activiteiten. Uit dat netwerk hebben we een aantal mensen geselecteerd. Op dit moment zijn er zo’n 95 taxateurs die voor ons woningtaxaties doen”, zegt directeur-eigenaar Willy Hamer. Veel uitbreiding valt niet meer te verwachten. “Dat is ook niet nodig; we hebben inmiddels landelijke dekking”, aldus Hamer.
Sinds maart heeft Hamer, dat is gevestigd in Breda, zo’n vijfduizend woningen getaxeerd. “En het aantal taxaties groeit nog sterk; het heeft een enorme vlucht genomen. Wij merken niet zo veel van de afkoelende huizenmarkt. Woningtaxaties zijn inmiddels uitgegroeid tot onze hoofdactiviteit.”
Over de beloning is Hamer helder. “Wij vragen 1 promille van de getaxeerde waarde en ( 50 aan bijkomende kosten. De tussenpersoon spreekt een promillage af met de klant; daar bemoeien wij ons verder niet mee”. Hamer werkt samen met “een paar honderd tussenpersonen van klein tot groot”.

Reageer op dit artikel