nieuws

Nieuwe lijfrente Onderlinge ‘s-Gravenhage

Archief

Onderlinge ‘s-Gravenhage heeft een lijfrenteverzekering ontwikkeld, die is afgestemd op het nieuwe belastingstelsel.

Met het product – gedoopt in ‘Flexact Leven Polis’ – zegt de Haagse maatschappij vooral op flexwerkers, freelancers en zelfstandig ondernemers te mikken. Zij kunnen een tekort in hun oudedagsvoorziening met de verzekering aanvullen. Polishouders kunnen hun verzekerde kapitaal zien groeien aan de hand van de jaarlijkse maatschappijwinstdeling (gemiddelde historische winstdeling 4,6%). Aanvullende dekkingen, waaronder overlijdensdekking, zijn mogelijk.
Onderlinge ‘s-Gravenhage biedt de mogelijkheid om de premie jaarlijkse te laten variëren, afhankelijk van de mogelijk aftrekbare lijfrentepremie. De aftrek is te berekenen met de software LANS 2001 (Lijfrente Aftrek Nieuwe Stijl). Premieverhoging of -verlaging leidt tot aanpassing van het verzekerde lijfrentekapitaal. Wel gaat de maatschappij provisies terugboeken – afwijkend van de standaardregeling – als de premie binnen de verdientermijn meer dan twee keer wordt verlaagd.
De introductie van de Flexact Leven Polis gaat gepaard met een verlaging van de tarieven voor zelfstandige overlijdensrisicoverzekeringen met 10% tot 15%. Deze verzekeringen blijven wel meedelen in de maatschappijwinst.

Reageer op dit artikel