nieuws

Nieuwe beleggingshypotheek bij De Hypotheekshop

Archief

De Hypotheekshop heeft een nieuwe versie van een beleggingshypotheek op de markt gebracht onder de naam De Lastenverlager. Het gaat om een koppeling aan het European Bull Fonds (Van Berkel Capital Partners) dat over een vergunning van De Nederlandsche Bank beschikt.

Door een deel van de hypotheek aflossingsvrij te maken, kan op de maandelijkse verzekerings- of beleggingspremie worden bespaard. Daarnaast wordt een eenmalig bedrag gestort dat na de looptijd wordt gebruikt om het aflossingsvrije deel af te lossen. Door het te verwachten hoge rendement van het fonds en een sterk rente-op-rente effect is dit eenmalige bedrag relatief laag. Zo kan volgens het persbericht “optimaal worden geprofiteerd van de rente-aftrek, die in het nieuwe belastingstelsel is gemaximeerd tot 30 jaar”.
Het European Bull Fonds ontleent zijn resultaat aan de hefboomwerking, waarmee de bewegingen van de index zowel in positieve als negatieve zin worden verdubbeld. “Uitgaande van een positieve ontwikkeling van de beurskoersen, is dit een fonds dat op de lange termijn goede groeikansen biedt”.
“Ik moet hier wel bij zeggen dat dit product geschikt is voor een doelgroep die niet schrikt van fluctuaties op de korte termijn”, aldus Willem Sieders van De Hypotheekshop, die verwacht dat het product tot een verlaging van ruim 10% van de maandlasten leidt.

Reageer op dit artikel