nieuws

Nieuwe aankoop Mandema & Partners

Archief

Pensioenadviesbureau Prometheus is overgenomen door Mandema & Partners. Het is het derde pensioenadviesbureau dat in anderhalf jaar tijd wordt gekocht door het Haagse assurantiekantoor.

Pensioenadviesbureau Valkenburg in Leuvenheim (mei 2000) en pensioenadviesbureau Borgh in Apeldoorn (januari 2001) gingen Prometheus voor. In 1995 was al eens pensioenadviseur J.W.J. van den Berg in Den Haag overgenomen. Verzekeraar Nationale-Nederlanden heeft enkele malen als financier gefungeerd; volgens directielid Cor van der Salm zijn de aandelen Mandema & Partners in het bezit van hem en collega-directeur Roland Goldman.
Prometheus is net als Mandema lid van de NVA. Het kantoor in Amsterdam-Zuidoost telt acht medewerkers, inclusief de voormalige vennoten Veronica Aussems (53) en Paul Zondervan (53). Volgens Aussems is de dunne arbeidsmarkt de voornaamste reden om Prometheus te verkopen aan Mandema. “Als klein bedrijf leidt je mensen op die goud waard zijn voor grotere ondernemingen en die je nauwelijks kunt behouden. Je bent uiterst kwetsbaar. Daarom willen we van een groter geheel deel uitmaken.”

Reageer op dit artikel