nieuws

Nieuw pand ABZ lijkt op vliegveld

Archief

ABZ-directeur Gerrit Schipper heeft met ‘een druk op de knop’ het nieuwe pand van ABZ aan de Huis ter Heideweg officieel geopend.

Eén van de sprekers op de openingsbijeenkomst, waar ruim tweehonderd genodigden aanwezig waren, was Durk Brands, president-commissaris van ABZ. Hij verhaalde over het ontstaan van ABZ. “De aanleiding voor het ontstaan van het eerste A-bedrijf in november 1981 was heel triviaal. Er werden Kamervragen gesteld over de stijgende autopremies.” Waarna Brands snedig opmerkte, dat “eens in de twintig jaar het de Kamer ook opvalt dat de premies stijgen”.
Netwerk-journalist Pieter Jan Hagens was ingehuurd om Gerrit Schipper een paar vragen te stellen. Het was Hagens opgevallen dat het pand qua inrichting heel erg aan een vliegveld deed denken. Schipper mag ABZ altijd graag vergelijken met een vliegveld. “Iedereen maakt gebruik van de aanwezige infrastructuur, maar met behoud van eigen identiteit”. Dat denken is doorgevoerd in de inrichting van het nieuwe pand. Opvallend aan het pand is verder dat niemand meer een eigen werkplek heeft, ook de directie niet. Met behulp van koffers en draadloze telefoons moet elke ochtend een vrij bureau binnen de afdeling gezocht worden. “In het begin hadden mensen het daar wel moeilijk mee, maar nu is men er aan gewend”, vertelt Schipper.
De meest kritische vraag die Hagens stelde, was naar aanleiding van een filmpje waarin Gritter & Sevink-directeur Joop Huisman te zien was. Deze hield een pleidooi voor een platform waarop verzekeraars en eindklant elkaar kunnen vinden. “Waarom is dat platform er nog niet?”, luidde de vraag van Hagens. Schipper moest het antwoord schuldig blijven…

Reageer op dit artikel