nieuws

Nieuw hypotheekproduct van Woonfonds

Archief

Achmea-dochter Woonfonds heeft het Wonen In Stijl Hypotheekplan (Wish) geïntroduceerd, gericht op het gebruiken van de overwaarde uit de verkoop van de huidige woning om een hogere hypotheek te kunnen sluiten.

Met Wish wordt – naast het inkomen van de klant – ook uitgegaan van het eigen vermogen, bijvoorbeeld de overwaarde uit de verkoop van de huidige woning, om het hypotheekbedrag te berekenen. Hierdoor kan een hoger bedrag worden geleend. Het doel van het hypotheekplan is om de maandlasten gelijk te houden, terwijl de klant wel groter of mooier kan wonen.
Een deel van het eigen vermogen wordt gestort op een beleggingsreke-ning, de Vermogen & Inkomsten Aanvuller. Er wordt belegd in fondsen met een laag risicoprofiel (minstens 80% obligaties). Van de rekening wordt maandelijks een bedrag opgenomen, waarmee de extra lasten voor de hogere hypotheek worden betaald.
Het resterende deel van het eigen vermogen wordt – eveneens via een beleggingsrekening – gebruikt om vermogen op te bouwen voor de aflossing van de hypotheek. De fondsen waarin wordt belegd, worden beheerd door Foreign & Colonial.
Doe Een Wens
De maximaal te verstrekken hypotheek bedraagt 125% van de executiewaarde. Minimaal moet e 20.000 aan eigen vermogen worden gestort op de beleggingsrekening. Het hypotheekplan bestaat uit twee leningdelen: één op basis van het inkomen (minimaal drie jaar rentevast) en één op basis van het ingebrachte eigen vermogen (minimaal vijf jaar rentevast). Over het gedeelte van de lening dat wordt verstrekt op basis van het eigen vermogen, wordt geen afsluitprovisie berekend.
Het plan kan alleen worden gesloten in combinatie met de Beleg- & Spaarrekening van Avéro. Wish kan verder worden gecombineerd met een bestaande Woonfonds Spaar- of Mens & Levenverzekering, waardoor minder hoeft te worden gestort op de aflossingsrekening. Voor Wish is aparte adviessoftware ontwikkeld.
Ter introductie van Wish houdt Woonfonds een actie in samenwerking met de Doe Een Wens Stichting. Bij het sluiten van een hypotheekplan kan de klant een jaar lang deze stichting steunen op kosten van Woonfonds.

Reageer op dit artikel