nieuws

Nibe-SVV start met nieuwsbrief WFD

Archief

Nibe-SVV start deze maand met een elektronische nieuwsbrief rondom de Wet Financiële Dienstverlening (WFD).

In de nieuwsbrief is onder meer informatie opgenomen over de eisen voor de initiële vergunningverlening, over permanente educatie, toetsing en/of examinering, vrijstellings- en overgangsregelingen en de door Nibe-SVV te ontwikkelen nieuwe opleidingsstructuur.
Volgens het opleidingsinstituut blijkt uit bijeenkomsten uit het land en uit individuele reacties dat er veel onbekendheid met en ook ongerustheid is over de deskundigheidseisen die de WFD gaat stellen. “Voor een belangrijk deel is dat begrijpelijk en onvermijdelijk, zolang die deskundigheidseisen en de uitwerking daarvan nog gedefinieerd moeten worden. Toch blijkt tegelijkertijd dat veel van de informatie die inmiddels wel bekend is, nog niet iedereen heeft bereikt”, aldus Nibe-SVV.
Het opleidingsinstituut benadrukt dat de nieuwsbrief uitdrukkelijk bedoeld is voor informatie gerelateerd aan de deskundigheidsbepalingen. Een wegwijzer waarin praktische informatie over het werken met de WFD is opgenomen, verschijnt rond de invoeringsdatum van deze wet. Geïnteresseerden voor de nieuwsbrief kunnen zich aanmelden via wfd@nibesvv.nl. Aanmelding kan bij wfd@nibesvv.nl.

Reageer op dit artikel