nieuws

Nibe-SVV biedt online studieondersteuning

Archief

Opleidingsinstituut Nibe-SVV biedt zijn cursisten sinds deze maand ondersteuning via internet. De elektronische ondersteuning wordt in eerste instantie alleen geboden bij de cursus B-mkb. Later moeten de andere cursussen volgen.

De cursist kan kiezen uit twee varianten. Het standaardpakket biedt via het ‘studienet’, een afgeschermde omgeving op de website, extra oefenmogelijkheden en de mogelijkheid met medecursisten te discussiëren. Kiest de cursist voor het individuele pakket, dan krijgt hij een persoonlijk begeleider toegewezen, aan wie inhoudelijke vragen gesteld kunnen worden. Voor het standaardpakket moet de cursist e 260 neertellen, voor het individuele pakket e 335 (inclusief cursusboek).
Met de nieuwe studiefaciliteiten wil Nibe-SVV een oplossing bieden voor de nadelen die kleven aan de tot nog toe aangeboden mogelijkheden. Bij het zelfstudiepakket is de cursist namelijk volledig op zichzelf aangewezen. De mondelinge cursus is minder flexibel doordat de cursist op vaste tijden in een leslokaal wordt verwacht. Schriftelijke huiswerkbegeleiding heeft het nadeel dat het heen en weer sturen van vraag en antwoord per post vertragend werkt.
Aanvulling
De elektronische ondersteuning wordt aangeboden als een op zichzelf staande studievorm. “Maar het pakket kan ook worden aangeschaft als aanvulling op de andere drie studievormen. Wij willen mondelinge cursisten die gezakt zijn voor het examen daarop gaan attenderen. De kosten daarvan bedragen grofweg e 75 voor het standaardpakket en e 150 voor het individuele pakket”, zegt Nibe-SVV-woordvoerder Dik van Velzen. Het elektronische pakket wordt aangeboden als abonnement. “Wij geven de cursist een jaar recht op de faciliteiten. Het abonnement kan, indien nodig, worden verlengd”, aldus Van Velzen.
Wanneer andere cursussen ook in elektronische vorm aangeboden gaan worden, kan Van Velzen niet zeggen. “We hopen dat binnen een jaar te doen, maar het hangt natuurlijk af van de reacties van de gebruikers. Maar voor de meeste cursussen is het elektronische studiepakket redelijk snel op te zetten.”

Reageer op dit artikel