nieuws

‘Nefeb ligt op koers’

Archief

De onlangs opgerichte Nederlandse Federatie van EB-adviseurs (Nefeb, zie AM nr. 7, pag. 3) ligt volgens initiatiefnemer Gary Damen op koers.

Deze maand worden er roadshows georganiseerd door de Hogeschool Brabant Bedrijfsopleidingen om cursisten te informeren over twee nieuwe opleidingen employee-benefits. Zo is er op 24 juni een bijeenkomst in Breda. Eerder deze maand waren er bijeenkomsten in Amsterdam en Utrecht.
Damen verwacht dat ongeveer honderd adviseurs met de opleiding starten; 65 hebben al een toezegging gedaan. Verder zijn volgens hem veel verzekeraars geïnteresseerd in opleidingen voor hun medewerkers. Namen wil hij niet noemen.
Aan de Hogeschool kunnen de opleidingen Adviseur employee-benefits (Nefeb A) en senior Adviseur employee-benefits (Nefeb B) gevolgd worden. De startdata zijn 9 oktober in Breda en 16 oktober in Utrecht.
Bachelor
De Nefeb A-opleiding is bedoeld voor medewerkers met enkele jaren ervaring in de financiële dienstverlening. De praktijkgerichte opleiding bestaat uit tien bijeenkomsten van elk drie uur. Is de opleiding met succes volbracht, dan ontvangt de adviseur het Bachelor-certificaat Adviseur Employee Benefits, waarmee hij een inschrijving op A-niveau kan krijgen bij de Nefeb. De opleidingskosten bedragen e 2.215, exclusief btw en boeken.
De opleiding Senior Adviseur Employee Benefits (Nefeb B) is geschikt voor ervaren adviseurs in het bezit van het Nefeb A-certificaat en voor ervaren EB-adviseurs met enkele jaren werkervaring op het gebied van employee-benefits. Deze praktijkgerichte opleiding bestaat uit vijftien bijeenkomsten van elk drie uur. Het volbrengen van de opleiding levert het Post-bachelor diploma Senior Adviseur Employee Benefits op (Nefeb B). Dit geeft recht op inschrijving bij de Nefeb, waarna de titel gecertificeerd Nefeb-adviseur gevoerd mag worden. De kosten bedragen e 3.322.
Meer informatie over de opleidingen is te verkrijgen op de website www.hsbb.nl onder het kopje personal finance.

Reageer op dit artikel