nieuws

Muzikale pensioen-collega’s

Archief

Maurice Mans, contractbeheerder collectief pensioen bij Nationale- Nederlanden, vormt samen met zijn directe collega’s, Erik Kösters en Jan Fleuren, en vriend Jaap van der Lei, de Limburgse rockband ‘Easy Company’ (www.easy-company.nl). Zij treden regelmatig op. In september vorig jaar brachten zij hun debuut-cd uit onder de titel Timeless.

Hoe is de band ontstaan?
Ik speelde samen met mijn vriend Jaap van der Lei al in enige bands. Een jaar geleden zijn wij samen een nieuwe band begonnen. Ik wist dat Erik Kösters gitaar speelde en dus hebben we hem benaderd. Toen we met optredens begonnen en iemand zochten voor het geluid, wilde collega Jan Fleuren ons graag komen helpen.
Vanwaar de naam ‘Easy Company’?
Een tijdje geleden was er op de televisie de serie ‘Band of Brothers’ van Steven Spielberg. Dat ging over een legeronderdeel met de naam ‘Easy Company’. Letterlijk vertaalt betekent dit ‘makkelijk gezelschap’ en dit vonden wij wel een toepasselijke naam voor de band.
Wat is jullie repertoire?
Wij spelen hoofdzakelijk muziek in de pop- en rocksfeer, met liedjes uit 1970 tot nu, maar af en toe neigt het ook naar soul of blues. Zo spelen we liedjes van Robbie Williams, Bon Jovi, Van Dik Hout en de Blues Brothers.
Ben je opgegroeid met muziek?
Ja, het is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik vier jaar was, hadden kennissen van mijn ouders tijdens een bingo-avond een mini-keyboard gewonnen. Zij hadden zelf geen kinderen, dus kreeg ik het keyboard. Vervolgens was ik niet meer van dat ding af te slaan en vanaf mijn 18e jaar heb ik altijd in bandjes gezeten.
Hoe vaak treden jullie op en waar?
Wij treden ongeveer vijftien tot twintig keer per jaar op. Tot nu toe altijd op locaties in Limburg, maar er zijn plannen om ook in andere delen van Nederland en net over de grens in België en Duitsland te gaan spelen.
Gaat dat wel goed, samen in een band en samen werken?
Dat gaat ontzettend goed. Als je privé goed met elkaar overweg kunt, heb je vanzelf ook een goede verstandhouding op het werk. Doordat je samen in een band speelt, voel je elkaar goed aan.
Hebben jullie ook groupies?
Nou, de groupies die we hebben, zijn bekenden van ons.
Hebben jullie wel eens opgetreden voor jullie afdeling?
Nee, maar er komen wel vaak diverse collega’s kijken als we een optreden hebben.
Hoe zie je de toekomst voor je?
Rooskleurig. Er is genoeg vraag naar optredens en het is en blijft een bijzonder leuke hobby.
Links op de foto Erik Kösters (gitaar en zang), daarnaast Jaap van der Lei (zang en gitaar) en helemaal rechts Maurice Mans (Hammond, keyboards, percussie en zang). Opmerkingen:

Reageer op dit artikel