nieuws

Minder premie-omzet verzekeraar Stiwoga

Archief

De Goudse bouwgarantieverzekeraar Stiwoga heeft vorig jaar zijn brutopremie-omzet licht zien teruglopen. Het technisch resultaat werd bijna gehalveerd.

Stiwoga boekte vorig jaar een brutopremie-inkomen van ( 17,0 (17,3) mln, onder meer als gevolg van minder nieuwbouw. Voor dit jaar verwacht directeur Dirk Speksnijder, opvolger van de naar Aon vertrokken Dick van der Meulen, een lichte stijging van het premie-inkomen. “De groei van de portefeuille renovatiegarantieverzekeringen zal de verzekeringspremies voor nieuwbouw compenseren. Ook de portefeuille borgtochten en bankgaranties zal bijdragen tot een lichte stijging.”
Het technisch resultaat van de bouwgarantieverzekeraar liep fors terug tot ( 13,2 (22,9) mln. De nettowinst daalde naar ( 8,6 (16,6) mln. “De oorzaak hiervan is de eenmalige vrijval van winstdelingsverplichtingen van ruim ( 4,7 mln en de lagere beleggingsopbrengsten”, aldus Speksnijder.

Reageer op dit artikel